Mijn werkwijze.

Als je besluit te gaan trouwen dan komt er mega veel op je af en voor de meeste van ons is het echt de eerste (en enige) keer dat je zo’n groot event gaat organiseren. Als jullie een of meerdere weddingsplanners aan het werk hebben gezet dan neemt dat veel zorg uit handen. Veel bruidsparen kiezen er echter voor om het lekker allemaal zelf te doen. Dan is het prettig als je weet waar je aan toe bent en kan varen op de professionals die je inhuurt. Een goede trouwfotograaf geeft je advies en tips hoe de fotografie het beste aansluit bij jullie wensen. Bekijk hieronder hoe het proces en werkwijze van een trouwfotograaf eruit ziet. 

Anouk

Beach Wedding, Bruidstaart, Trouwen op het strand, Trouwfotograaf, zomerbruiloft
Het begin
De Oriëntatie
Instagram, Pinterest staan bomvol inspiratie rondom bruidsfotografie. Wat spreekt jullie aan qua stijl, nabewerking en verhaal? Bedenk wat bij jullie past. Ik sta voor frisse & spontane bruidsfoto's die jullie verhaal écht vertellen. Beelden die net even anders zijn dan bij de traditionele trouwfotograaf. Bij het zien van de foto's moet je tenslotte weer helemaal het moment kunnen oproepen van die fantastische dag!
Het begin
Het eerste contact
Struin lekker rond op mijn website. Hier kan je al heel veel informatie vinden. Wil je persoonlijk kennismaken of weten of jullie trouwdatum bij mij nog beschikbaar is? Vul dan het contactformulier in en ik neem binnen 24 uur contact op. Je ontvangt een email met nog meer informatie, mijn beschikbaarheid en een link om een 30 minuten online kennismaking in te plannen.
Anouk Raaphorst - trouwfotograaf
Stap 1
De Kennismaking
In een online kennismakingsgesprek kan ik jullie alles vertellen over mijn werkwijze en fotografiestijl. Ik ben een trouwfotograaf uit het Westland maar werk door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Gedurende deze afspraak van ca. 30-45 minuten nemen we jullie hele dag door. Handig is als jullie in hoofdlijnen al het programma weten. Voorafgaand aan de kennismaking ontvang je een handig inventarisatie formulier wat je alvast kan invullen. Op deze wijze verloopt het gesprek efficiënt en kan ik alvast nadenken welke adviezen en tips ik jullie kan geven.
Stap 1
Stap 2
De Inventarisatie
Op basis van een eerste inventarisatie maak ik een op maat gemaakte offerte voor de invulling van de fotografie. In deze offerte staat duidelijk waar jullie aan toe zijn. Op basis van het definitieve programma kunnen jullie de fotografie uren uitbreiden, inkorten of extra zaken toevoegen. Ik werk altijd met aaneengesloten uren fotografie. Het is dus niet mogelijk om bv een paar uur in de ochtend en weer een paar uur in de avond te boeken.
Stap 2
Stap 3
De Offerte
Zodra jullie de offerte akkoord hebben gegeven, boek ik jullie trouwdatum definitief in mijn agenda 📅. Ik neem nooit meerdere bruiloften aan op één dag en ben eventueel de gehele dag voor jullie beschikbaar. Jullie ontvangen van mij een samenwerkingsovereenkomst waarin alles duidelijk omschreven staat en verzoek dan een aanbetaling te doen van EUR 500,- incl. btw. Bij annulering vindt geen restitutie plaats. Kijk hier voor meer informatie over de kosten van bruidsfotografie
Stap 3
Stap 5
Een Maand voor de bruiloft
Als het goed is, hebben jullie alles voor de bruiloft geregeld en is het draaiboek bekend. Je ontvangt per email een uitgebreidere inventarisatie lijst waar jullie alle relevante zaken kunnen vermelden. Ook kan je het draaiboek uploaden. Hierna neem ik telefonisch contact 📱 met jullie én de ceremoniemeester op om het definitieve programma en de locaties door te nemen.
Stap 5
Bruidsfotografie, Loveshoot, Trouwreportage
Jullie Trouwdag
Ik meld mij ruim op tijd en probeer de rest van de dag zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Het draait tenslotte om jullie en de gasten. Indien ik de hele dag aanwezig ben, waardeer ik het erg als er een simpele lunch 🥪 en avondmaaltijd 🍲 geregeld kan worden 😉
Na de Bruiloft
Ik ga direct aan de slag met jullie foto’s, ik maak een selectie van de vele foto’s die ik geschoten heb. Wees gerust er blijven er genoeg over. Vervolgens ga ik alle geselecteerde foto’s nauwkeurig bewerken op compositie, kleur etc. De foto’s krijgen nu een echte I Shoot Love style. Uiteraard maak ik snel een start met het ontwerp van jullie trouwalbum en welke foto’s hier in moeten komen. Ik vind het belangrijk dat een trouwalbum echt het verhaal vertelt en jullie de dag opnieuw beleven. Kort na de bruiloft zal ik jullie alvast een kleine “teaser” van foto’s sturen… Afhankelijk van de periode waarin jullie trouwen ontvang je alle nabewerkte hoge resolutie beelden in jullie online gallery. Een trouwalbum is meestal (afhankelijk van de leverancier) binnen 6-8 weken gereed

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.