https://www.ishootlove.nl

Mijn werkwijze.

Als je besluit te gaan trouwen dan komt er mega veel op je af en voor de meeste van ons is het echt de eerste (en enige) keer dat je zo’n groot event gaat organiseren. Als jullie een of meerdere weddingsplanners aan het werk hebben gezet dan neemt dat veel zorg uit handen. Veel bruidsparen kiezen er echter voor om het lekker allemaal zelf te doen. Dan is het prettig als je weet waar je aan toe bent en kan varen op de professionals die je inhuurt. Een goede trouwfotograaf geeft je advies en tips hoe de fotografie het beste aansluit bij jullie wensen. Bekijk hieronder hoe het proces en werkwijze van een trouwfotograaf eruit ziet. 

Anouk

Beach Wedding, Bruidstaart, Trouwen op het strand, Trouwfotograaf, zomerbruiloft
Het begin
De Oriëntatie
Instagram, Pinterest staan bomvol inspiratie rondom bruidsfotografie. Wat spreekt jullie aan qua stijl, nabewerking en verhaal? Bedenk wat bij jullie past. Ik sta voor frisse & spontane bruidsfoto's die jullie verhaal écht vertellen. Beelden die net even anders zijn dan bij de traditionele trouwfotograaf. Bij het zien van de foto's moet je tenslotte weer helemaal het moment kunnen oproepen van die fantastische dag!
Het begin
Het eerste contact
Struin lekker rond op mijn website. Hier kan je al heel veel informatie vinden. Wil je persoonlijk kennismaken of weten of jullie trouwdatum bij mij nog beschikbaar is? Vul dan het contactformulier in en ik neem binnen 24 uur contact op. Je ontvangt een email met nog meer informatie, mijn beschikbaarheid en een link om een 30 minuten online kennismaking in te plannen.
Anouk Raaphorst - trouwfotograaf
Stap 1
De Kennismaking
In een online kennismakingsgesprek kan ik jullie alles vertellen over mijn werkwijze en fotografiestijl. Ik ben een trouwfotograaf uit het Westland maar werk door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Gedurende deze afspraak van ca. 30-45 minuten nemen we jullie hele dag door. Handig is als jullie in hoofdlijnen al het programma weten. Voorafgaand aan de kennismaking ontvang je een handig inventarisatie formulier wat je alvast kan invullen. Op deze wijze verloopt het gesprek efficiënt en kan ik alvast nadenken welke adviezen en tips ik jullie kan geven.
Stap 1
Stap 2
De Inventarisatie
Op basis van een eerste inventarisatie maak ik een op maat gemaakte offerte voor de invulling van de fotografie. In deze offerte staat duidelijk waar jullie aan toe zijn. Op basis van het definitieve programma kunnen jullie de fotografie uren uitbreiden, inkorten of extra zaken toevoegen. Ik werk altijd met aaneengesloten uren fotografie. Het is dus niet mogelijk om bv een paar uur in de ochtend en weer een paar uur in de avond te boeken.
Stap 2
Stap 3
De Offerte
Zodra jullie de offerte akkoord hebben gegeven, boek ik jullie trouwdatum definitief in mijn agenda 📅. Ik neem nooit meerdere bruiloften aan op één dag en ben eventueel de gehele dag voor jullie beschikbaar. Jullie ontvangen van mij een samenwerkingsovereenkomst waarin alles duidelijk omschreven staat en verzoek dan een aanbetaling te doen van EUR 500,- incl. btw. Bij annulering vindt geen restitutie plaats. Kijk hier voor meer informatie over de kosten van bruidsfotografie
Stap 3
Stap 5
Een Maand voor de bruiloft
Als het goed is, hebben jullie alles voor de bruiloft geregeld en is het draaiboek bekend. Je ontvangt per email een uitgebreidere inventarisatie lijst waar jullie alle relevante zaken kunnen vermelden. Ook kan je het draaiboek uploaden. Hierna neem ik telefonisch contact 📱 met jullie én de ceremoniemeester op om het definitieve programma en de locaties door te nemen.
Stap 5
Bruidsfotografie, Loveshoot, Trouwreportage
Jullie Trouwdag
Ik meld mij ruim op tijd en probeer de rest van de dag zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Het draait tenslotte om jullie en de gasten. Indien ik de hele dag aanwezig ben, waardeer ik het erg als er een simpele lunch 🥪 en avondmaaltijd 🍲 geregeld kan worden 😉
Na de Bruiloft
Ik ga direct aan de slag met jullie foto’s, ik maak een selectie van de vele foto’s die ik geschoten heb. Wees gerust er blijven er genoeg over. Vervolgens ga ik alle geselecteerde foto’s nauwkeurig bewerken op compositie, kleur etc. De foto’s krijgen nu een echte I Shoot Love style. Uiteraard maak ik snel een start met het ontwerp van jullie trouwalbum en welke foto’s hier in moeten komen. Ik vind het belangrijk dat een trouwalbum echt het verhaal vertelt en jullie de dag opnieuw beleven. Kort na de bruiloft zal ik jullie alvast een kleine “teaser” van foto’s sturen… Afhankelijk van de periode waarin jullie trouwen ontvang je alle nabewerkte hoge resolutie beelden in jullie online gallery. Een trouwalbum is meestal (afhankelijk van de leverancier) binnen 6-8 weken gereed

Veelgestelde
vragen.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Storytelling die ook jaren nadien het gevoel van de dag oproepen. Jullie ware karakters, de mensen die je steunden en de manier waarop de dag zich ontvouwde. Ik wil het liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn op jullie dag en zo min mogelijk sturen. Ik bedenk voortdurend nieuwe, unieke en creatieve perspectieven. Het eindresultaat zijn tijdloze beelden die voor zich spreken.

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een extra vriendin op jullie bruiloft die toevallig bruidsfotograaf is met ruim 11 jaar ervaring.

Voor jullie bruiloft meerdere (online) contact momenten waarin ik graag meedenk en advies kan geven. Bekijk meer bij mijn werkwijze. Op de dag een trouwfotograaf die niet regisseert en ingrijpt maar gewoon lekker onzichtbaar aanwezig is en de momenten vastlegt zoals ze echt zijn. 

Na de bruiloft natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie. Een vette teaser, een week na de bruiloft die je kan delen met je gasten. Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en je gasten de dag kunnen herbeleven, foto's kunnen downloaden en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Al mijn klanten hebben mij verteld dat ze mij niet hebben opgemerkt op hun trouwdag. Ik word onzichtbaar. De enige keer dat je mijn camera's zult opmerken, is wanneer we groepsfoto's maken (alleen als jullie dat willen). Maar ook dan zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Binnen een week ontvang je ieder geval een vette teaser met enkele hoogpunten in je online gallery. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle foto's (op een volledig dag, al gauw zo'n 2000-3000) maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 4-6 weken. 

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: een paar duizend "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij een paar honderd "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Gemiddeld ontvangen mijn bruidsparen 300 tot 600 afbeeldingen, afhankelijk van de aard van hun bruiloft.

Wil je meer informatie of gewoon weten of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vul dan onderstaande gegevens in en je krijgt binnen 24 uur antwoord

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Auteur foto

Trouwdatum
Checker

Vul jullie trouwdatum in en ontvang snel bericht of ik nog beschikbaar ben. Wees gerust ik zal jullie niet spammen! 

Jullie Trouwdatum
Contact Informatie

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene.