https://www.ishootlove.nl

Top 20 Veelgestelde vragen.

Top 20 Veelgestelde vragen.

Veelgestelde
vragen / FAQ

Vragen die andere bruidsparen mij al geregeld gesteld hebben. Dit om jullie zo goed mogelijk te informeren. Uiteraard plan ik altijd een kennismakingsgesprek in waarbij ik ruim de tijd neem om al jullie vragen te beantwoorden. Ook nemen we dan jullie trouwdag helemaal door van A tot Z zodat we goed kunnen bepalen hoe mijn fotografiestijl daar het beste in past. Een aantal weken voor de bruiloft nemen we nog een keer het programma door om de laatste puntjes op de i te zetten. Lees hieronder de veelgestelde vragen / FAQ. Staat jullie vraag er niet tussen, neem gerust contact met mij op.

Kijk hier hoe anderen mijn aanwezigheid hebben ervaren.

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Storytelling die ook jaren nadien het gevoel van de dag oproepen. Jullie ware karakters, de mensen die je steunden en de manier waarop de dag zich ontvouwde. Ik wil het liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn op jullie dag en zo min mogelijk sturen. Ik bedenk voortdurend nieuwe, unieke en creatieve perspectieven. Het eindresultaat zijn tijdloze beelden die voor zich spreken.

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een extra vriendin op jullie bruiloft die toevallig bruidsfotograaf is met ruim 11 jaar ervaring.

Voor jullie bruiloft meerdere (online) contact momenten waarin ik graag meedenk en advies kan geven. Bekijk meer bij mijn werkwijze. Op de dag een trouwfotograaf die niet regisseert en ingrijpt maar gewoon lekker onzichtbaar aanwezig is en de momenten vastlegt zoals ze echt zijn. 

Na de bruiloft natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie. Een vette teaser, een week na de bruiloft die je kan delen met je gasten. Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en je gasten de dag kunnen herbeleven, foto's kunnen downloaden en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Al mijn klanten hebben mij verteld dat ze mij niet hebben opgemerkt op hun trouwdag. Ik word onzichtbaar. De enige keer dat je mijn camera's zult opmerken, is wanneer we groepsfoto's maken (alleen als jullie dat willen). Maar ook dan zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Binnen een week ontvang je ieder geval een vette teaser met enkele hoogpunten in je online gallery. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle foto's (op een volledig dag, al gauw zo'n 2000-3000) maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 4-6 weken. 

Ben je nog beschikbaar op onze trouwdag?

Ik neem een beperkt aantal bruiloften aan per jaar omdat ik graag al mijn opdrachten de volle aandacht wil kunnen geven. Hoe eerder jullie bij mij in de lucht komen, hoe groter de kans dat ik beschikbaar ben dus check hier snel jullie trouwdatum!

 

PS Als jullie een vrijblijvende online kennismaking via Google Meet inplannen dan hou ik jullie trouwdatum voorlopig in optie.

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: een paar duizend "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij een paar honderd "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Gemiddeld ontvangen mijn bruidsparen 300 tot 600 afbeeldingen, afhankelijk van de aard van hun bruiloft.

Heb je een back-up camera?

Jazeker! ik heb 4 professionele camera’s van Canon om gedurende de dag mee te fotograferen. Mocht er iets mis gaan dan pakken we gewoon de andere. Ook lenzen, flitsapparatuur en geheugenkaartjes heb ik in overvloed ?

Wat doen we als het shit weer is?

Damm het is vaak shit weer in Nederland maar meestal niet de hele dag ;-).  Als er iets misgaat op een bruiloft (zoals het weer) dan improviseren we lekker.  Dat is nog eens storytelling! Het is interessant, het is opwindend, en het is wat het jullie bruiloft maakt, niet een duizend in dozijn bruiloft. Stortregen, beukende hagel, sneeuw, - en zelfs allemaal op 1 dag - ik heb er allemaal in geschoten. Als je besluit om de bruiloft binnenshuis te verplaatsen, zal ik dat ook fotograferen. Jullie trouwdag, zoals het écht was!

Wat doe je als je ziek ben op de dag van onze bruiloft?

Gelukkig word ik niet zo snel ziek, maar mocht dat wel gebeuren dan kom ik alsnog. Indien het echt niet gaat of er overmacht is, zoals een gebroken been of arm, dan heb ik een uitgebreid netwerk met professionele “fotogenieke” collega’s. Via een groepsapp staan we in nauw contact met elkaar en helpen we elkaar in spoedgevallen.

Kunnen we ook een fotoshoot inplannen op de huwelijksdag zelf?

Natuurlijk is het mogelijk om naar een leuke plek te gaan voor een fotoshoot. Je moet rekening houden met één uur (exclusief reistijd) voor deze fotoshoot. Op deze wijze hebben we de tijd en rust voor creatieve en spontane beelden. Het maken van familieportretten duurt meestal rond de 15 minuten en is erg afhankelijk van het aantal combinaties en de coördinatie van de ceremoniemeester.

Bewerk je de foto’s ook?

Ik corigeer de foto’s op kleur en contrast maar ga geen dingen toevoegen of weghalen. Ik wil dat als jullie de foto’s opnieuw zien, jullie de dag opnieuw beleven. Dit lukt niet als er allerlei effecten worden toegevoegd. Ik schiet alle foto’s in kleur en zet ze eventueel om naar zwart/wit, wanneer dit het verhaal achter de foto nog meer benadrukt.

Wat voor een opleiding heb je?

Ik heb een opleiding gevolgd en succesvol afgerond aan de Fotoacademie te Rotterdam om naast de techniek, de journalistieke reportagestijl goed onder de knie te krijgen. Daarnaast volg ik geregeld workshops en volg ik alles wat met bruidsfotografie te maken heeft, op de voet. Onlangs heb ik nog een internationale opleiding van 1 jaar met andere top bruidsfotografen over de hele wereld gevolgd. Los van alle opleidingen is fotografie vooral “oog hebben voor het moment” Naast mijn bruidsfotografie doe ik ook veel portretfotografie met mijn label Anouk Raaphorst fotografie en afscheidsfotografie met I Shoot Memories.

Werk je door heel Nederland?

Ja, en zelfs ver daarbuiten ? Ik fotografeer geregeld ook destination bruiloften in het buitenland zoals Frankrijk, België en Italië. Afstanden in Nederland zijn relatief. In Nederland zitten mijn reiskosten in mijn offertes inbegrepen. Dat geldt niet voor eventuele parkeerkosten en/of parkeer/locatie-vergunningen. Deze worden tegen daadwerkelijk kosten doorbelast.

Mail mij gerust jullie trouwlocatie en we kijken samen hoe je de logistiek het beste kan organiseren. 

Worden wij eigenaar van de beelden?

Alle beelden worden licentievrij verstrekt. Het auteursrecht van jullie trouwfoto’s behoort tot de maker van de foto’s, dat wil zeggen Anouk Raaphorst van I Shoot Love Bruidsfotografie. Jullie hebben het recht de foto’s zo vaak en zo groot af te drukken als jullie willen, maar jullie hebben geen toestemming om de beelden te verkopen, te publiceren of voor commerciële doeleinden te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Anouk Raaphorst van I Shoot Love Bruidsfotografie.

Vraag je een aanbetaling?

Ja, het doel van de aanbetaling (€500) is het reserveren van jullie datum. Zodra jullie datum is gereserveerd, neem ik geen andere bruidsparen meer aan voor die dag. Bij annulering zal de aanbetaling dan ook niet worden geretourneerd. Voor COVID hanteer ik een special regeling. 

Kunnen we ook de RAW bestanden ontvangen?

Het bruidspaar ontvangt (samen met levering trouwalbum) alle door de fotograaf nabewerkte foto’s in hoge- en lage resolutie in JPEG’s digitaal in een private online gallery. Deze kan je vervolgens zelf downloaden. Het ruwe beeldmateriaal (RAW bestanden) wordt niet meegeleverd en/of vrijgegeven.

Staat je vraag er niet tussen?

Stel hem dan via het contactformulier 👇🏻 en ik beantwoord hem graag.

5/5

“Wij zijn super blij dat we voor Anouk hebben gekozen als onze bruidsfotograaf! Tijdens de intake kregen we direct al een goed gevoel bij Anouk: professioneel; gericht vragen stellen, meedenkend. Bij het doornemen van onze wensen en de dagplanning, kwamen we door Anouk’s gerichte vragen zelfs belangrijke onderdelen tegen, waar we zelf nog niet over na hebben gedacht. Anouk weet duidelijk wat ze doet.

Bovendien komt ze na wat ze beloofd: ‘de vriendin die ook aanwezig is op de bruiloft’ en niet ‘de lastige fotograaf die wilt dat je zus of zo gaat poseren’. Het was (opnieuw) een feest om de foto’s te bekijken. Nu, 3 maanden na de bruiloft, nog steeds. De foto’s vinden wij echt boven verwachting mooi! Het is heel bijzonder om terug te kunnen zien hoe wij en onze gasten de dag ervaren hebben. Bijna alle foto’s zijn spontaan, dus niet geposeerd, maar absoluut niet ‘ongelukkig’!

Wij kunnen Anouk van harte aanbevelen!”

Vince & Suzanne

trouwen op donderdag

Wil je meer informatie of gewoon weten of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vul dan onderstaande gegevens in en je krijgt binnen 24 uur antwoord

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Discrete fotografie.

Als fotograaf ben ik afhankelijk van mijn beelden en laat ik deze graag aan mijn toekomstige klanten zien. Daarom heb ik in mijn voorwaarden staan dat ik de beelden mag gebruiken voor portfolio etc. Bij afscheidsfotografie ligt dit gevoelig en daarom maak ik altijd personen onherkenbaar als ik beelden gebruik op bijvoorbeeld mijn website. Zo krijg je toch een goed beeld van mijn werk zonder inbreuk op de privacy. Ik gebruik nimmer confronterende beelden zoals foto’s van de overledene. 

Auteur foto

Trouwdatum
Checker

Vul jullie trouwdatum in en ontvang snel bericht of ik nog beschikbaar ben. Wees gerust ik zal jullie niet spammen! 

Jullie Trouwdatum
Contact Informatie