https://www.ishootlove.nl

Hoe lang heb je een trouwfotograaf nodig op je bruiloft?.

Bruidsfotografie, Feest in het Wereldmuseum, Gin Tonic Bar, Mario & Lisa, Rotterdam, Saxofonist op je bruiloft, Trouwen bij de Erasmus Brug, Trouwfotograaf, bruidsfotograaf

Hoe lang heb je een trouwfotograaf nodig op je bruiloft?.

Spontaan | Kleurrijk | Anders

Stel je voor: de grote dag komt eraan, de jurk is uitgezocht, de locatie is geboekt, en alle details zijn zorgvuldig gepland. Je bent klaar om ‘ja’ te zeggen tegen de liefde van je leven, maar hoe zit het met het vastleggen van dat kostbare moment? Als een trouwfotograaf die gespecialiseerd is in verhalende en niet-geënsceneerde reportages, wil ik je graag wat advies geven over hoe lang je een trouwfotograaf nodig hebt op je bruiloft. Kleine spoiler….Vooral als je een authentiek verhaal wilt vertellen, moet je overwegen om de voorbereiding en het afsluitende feest op te nemen in je plan.

De rol van een verhalende Trouwfotograaf.

Laten we beginnen met de basis: wat is eigenlijk een verhalende trouwfotograaf? Wel, in tegenstelling tot de traditionele trouwfotografie, streef ik ernaar om de echte emoties, spontane momenten en de verhaallijn van je bruiloft vast te leggen. Geen geposeerde glimlachen of stijve poses, maar eerlijke, oprechte beelden die het ware gevoel van je dag weergeven.

Persoonlijke Anekdote: Toen ik begon als trouwfotograaf, werd ik vaak gevraagd om bruidsparen te fotograferen terwijl ze elkaars hand vasthielden en in de ogen keken. Maar eerlijk gezegd, die momenten zijn niet altijd de meest betekenisvolle. Het zijn de kleine details, zoals een traan van geluk, een blik vol liefde of een spontane lach, die de herinneringen levendig maken. Met uitzondering van de loveshoot en “Family Portrets” ga je bij mij dus geen geposeerde beelden aantreffen.

De Verschillende Fasen van een Bruiloft

Voorbereiding

Je denkt misschien dat de voorbereiding niet zo belangrijk is, maar niets is minder waar. Het aankleden, het aanbrengen van make-up en het vastleggen van die nervositeit voor de ceremonie zijn essentiële elementen van je verhaal. Daarom raad ik aan om je trouwfotograaf vanaf het prille begin van je dag aanwezig te hebben. Ook als fotograaf pak ik hier graag mijn tijd voor en heb je het niet in 10 minuten vastgelegd. 

Ik herinner me een bruiloft waarbij ik de bruid fotografeerde terwijl ze haar jurk aantrok samen met haar moeder. Haar handen trilden van opwinding en emotie, en dat moment van pure spanning is een van de meest ontroerende beelden geworden die ik tijdens die bruiloft heb vastgelegd.

Ceremonie

De ceremonie is het hoogtepunt van de dag, en er zijn zoveel belangrijke momenten om vast te leggen, van de aankomst van de bruid tot het uitwisselen van de ringen. Het is hier waar de magie gebeurt, en het is cruciaal dat je trouwfotograaf discreet te werk gaat om de echtheid van deze momenten te behouden.

Op een bruiloft zie ik geregeld een bruidegom die zijn emoties niet kan bedwingen als zijn bruid naar het altaar loopt. De traan die hij wegveegt, die ene seconde van puur gevoel dát maakt de ceremonie speciaal en dat moment moet een trouwfotograaf vangen.

Receptie en Feest

Veel bruidsparen onderschatten het belang van de receptie en het afsluitende feest als onderdeel van hun verhaal. Het is waar vrienden en familie samenkomen om te vieren, te dansen en herinneringen te maken. Vergeet niet om je fotograaf te behouden tot het einde van het feest om die kostbare momenten vast te leggen. Aan het einde van het feest maak ik meestal de gaafste beelden. Iedereen is tenslotte dan pas lekker losjes 😉

Op een bruiloft danste het bruidspaar samen op hun favoriete nummer en alle gasten volgde hun voorbeeld. De energie en vreugde die ik vastlegde op de dansvloer, maakte de foto’s compleet. Ik dans overigens gewoon vrolijk mee want pas dan kan ik “in” het moment fotograferen. 

Portretsessies/Loveshoot

Natuurlijk zijn portretsessies nog steeds nodig, maar ze moeten in lijn zijn met de verhalende stijl. Plan enkele portretten tijdens -in between- momenten, maar laat ook ruimte voor spontane interacties en emotionele connecties.

Bedenk wel dat het maken van portretten van alle daggasten gemiddeld per foto zo’n 3 minuten duurt. Als je dus een groot gezelschap hebt van bijvoorbeeld 20 combinaties dan ben je gewoon al een uur kwijt. Persoonlijk vind ik dat erg zonde en het geeft de ceremonie meester veel stress die alle combinaties moet bijhouden. Denk ook eens aan een photobooth later op de avond en enkel de family formals laten vastleggen met je ouders, broers/zussen en getuigen. 

Hoe Lang Heb Je Een Trouwfotograaf Nodig?

Nu je een idee hebt van de verschillende fasen van een bruiloft, laten we het hebben over hoe lang je een trouwfotograaf nodig hebt. De duur van de aanwezigheid van je fotograaf hangt af van je wensen en budget. Hier zijn enkele opties:

  1. Hele Dag: Als je het volledige verhaal van je dag wilt vastleggen, inclusief voorbereiding, ceremonie, receptie en feest, is het inhuren van je fotograaf voor de hele dag een uitstekende keuze. Dit zorgt ervoor dat geen enkel moment verloren gaat. Ik start lekker vroeg en feest lekker mee in de avond. Besef wel dat ik alleen een offerte kan maken op basis van aaneengesloten uren.  
  2. Gedeeltelijke Dag: Als je een beperkter budget hebt of bepaalde delen van je dag niet wilt vastleggen, kun je overwegen om je trouwfotograaf voor een gedeelte van de dag te boeken. Zorg ervoor dat je de belangrijkste momenten opneemt die voor jou het meest waardevol zijn en structureer die dan ook in tijd achter elkaar.
  3. Urenpakket: De meeste trouwfotografen (zoals ik) bieden urenpakketten aan, waardoor je flexibiliteit hebt om precies te kiezen hoe lang je hen nodig hebt. Dit kan handig zijn als je een kortere bruiloft plant.

 

Het belangrijkste is om open en eerlijk te communiceren met je fotograaf over je verwachtingen en wensen. Samen met jullie kunnen we een plan opstellen dat perfect past bij jouw unieke verhaal.

Conclusie

Je trouwdag is een van de meest bijzondere dagen in je leven, en het vastleggen van die momenten is van onschatbare waarde. Nadien zijn het echt alleen de herinnering en de foto’s die resteren. Als gespecialiseerde verhalende trouwfotograaf heb ik gezien hoe de voorbereiding en het afsluitende feest een onschatbare bijdrage leveren aan het vertellen van het complete verhaal van je bruiloft. 

Dus, hoe lang heb je een trouwfotograaf nodig op je bruiloft? Dat hangt af van jouw visie en prioriteiten.

Als je op zoek bent naar een trouwfotograaf die gespecialiseerd is in verhalende en niet-geënsceneerde reportages, sta ik altijd klaar om je te helpen je unieke verhaal vast te leggen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor meer informatie en om te bespreken hoe ik jouw bruiloft onvergetelijk kan maken.

Vergeet niet dat de duur van de aanwezigheid van je trouwfotograaf een cruciale rol speelt bij het vastleggen van je speciale dag. Het draait allemaal om het vertellen van jullie verhaal!! 

Veel geluk met je bruiloftsplanning, en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van je bijzondere dag!

Anouk

Hoe lang heb je een trouwfotograaf nodig op je bruiloft?

5/5

“Anouk heeft prachtige, spontane en waardevolle foto’s gemaakt van onze bruiloft. Wij zijn super tevreden met het eind resultaat. Alles was heel netjes geregeld en voorbereid zo wel van tevoren, de dag zelf, als daarna. Anouk is betrouwbaar, professioneel en gezellig. Wij zouden haar zeker aanbevelen als (trouw)fotograaf!”

 

Tim & Jenny

 

 

Hoe lang heb je een trouwfotograaf nodig op je bruiloft?

Waarom ?

Het echte verhaal

ik fotografeer journalistiek hoe jullie dag écht is. Zo krijg je foto's om telkens de bruiloft opnieuw te beleven.

Mijn werkwijze

Wil je meer weten over mijn werkwijze?
Lees meer

Handmade with love

Omdat ik het belangrijk vind dat foto’s niet in een digitale lade verdwijnen, ontvang je altijd een persoonlijk door mij gemaakt kwaliteitsalbum

Trouwalbums

Altijd een tastbare herinnering. Wil je weten wat je altijd krijgt en wat de mogelijkheden verder zijn?
Lees meer

De nieuwste apparatuur

Ik maak gebruik van professionele apparatuur voor elke situatie

Wat gebruikt een bruidsfotograaf?

Lees hier hoe ik te werk ga en welke apparatuur ik gebruik.
Lees meer

duidelijke all inclusief prijzen

inclusief alle nabewerkte foto’s op groot formaat

Wat kost een bruidsfotograaf?

Because memories are priceless! Wil je meer weten?
Lees meer

Online Gallery

Na de bruiloft krijgen jullie een compleet ingerichte online gallery om te delen met jullie gasten.

Bruidsfoto's online

Na de bruiloft alle foto's online in een private omgeving die je kan delen met de gasten. Wel zo makkelijk dat iedereen ze zelf kan bekijken. Benieuwd hoe dit werkt ?
Lees meer

Ruim 12 jaar ervaring als bruidsfotograaf

Naast mijn opleiding aan de Foto Academie volg ik geregeld internationale opleidingen om te blijven vernieuwen

Jullie bruidsfotograaf

Belangrijk dat jullie een klik hebben met de fotograaf die de hele dag erbij is. Meer weten over mijn achtergrond, interesses en ervaring?
Lees meer
Je hebt iets in mijn werk gezien dat je aanspreekt en nu wil je weten of de prijs ook gaat werken...

Vul je gegevens in en ik stuur je direct mijn beschikbaarheid en aanvullende informatie.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Is een trouwfotograaf duur?

Foto nabewerking trouwfoto, before/after photo
Bruidsfotograaf Westland Zuid Holland 3 3
5/5

“Anouk is such a great photographer! 📸 We are more than happy with her work at our wedding. 😍 Her pictures captured all our emotions. They are so lively and beautiful. Our guests love them too. Anouk is a very friendly and professional person. She captured just all great moments with her camera. We were so happy for having her.”

Mario & Lisa

Anouk Raaphorst Profile 2019 1b 1 1 scaled 1

Over
Trouwfotograaf
Anouk.

13+

Jaar ervaring

180+

Bruiloften

550000+

creatieve momenten

Een prettige samenwerking

Ben je op zoek zijn naar iemand die jullie trouwdag op een gave creatieve manier kan vastleggen?  Ik ben een trouwfotograaf die al 12 jaar ervaring heeft en al heel wat levensmomenten heeft mogen vastleggen. Samenwerking vind ik super belangrijk en ik wil ervoor zorgen dat jullie helemaal comfortabel zijn met de werkwijze en uiteindelijk de foto’s. En ja, ik ga voor niks minder dan topkwaliteit!

Als fotograaf hou ik van sfeervolle en rustige foto’s waarbij het verhaal écht verteld word.

Ik wil er alles aan doen om foto’s te maken die je helpen bij het verwerken van het verlies en waarbij je toch met een positief gevoel kan terugkijken op hoe het afscheid was. 

 

Tijdloos, fris & spontaan

De gave trouwauto moet je helaas weer inleveren, de bruidstaart is na een uurtje op en de jurk is nooit meer zo mooi wit als dat je hem net droeg….maar gelukkig hebben we nog de spetterende frisse trouwfoto’s. Deze dag doen jullie nooit meer over. Een blijvende tastbare herinnering om telkens opnieuw te beleven. Investeren in een goede professionele trouwfotograaf met de juiste apparatuur en ervaring is essentieel.

Ik leg jullie verhaal vast zoals het écht was, spontaan en kleurrijk! Gewoon een vriendin in je omgeving die “onzichtbaar” aanwezig en toevallig bruidsfotograaf is.

Veelgestelde
vragen

Wat is je stijl?

Mijn stijl van fotografie is creatief, fris en spontaan op een documentaire wijze. Ik wil jullie verhaal vastleggen zoals het echt was. Storytelling die ook jaren nadien het gevoel van de dag oproepen. Jullie ware karakters, de mensen die je steunden en de manier waarop de dag zich ontvouwde. Ik wil het liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn op jullie dag en zo min mogelijk sturen. Ik bedenk voortdurend nieuwe, unieke en creatieve perspectieven. Het eindresultaat zijn tijdloze beelden die voor zich spreken.

Wat krijgen we als we jou boeken?

Allereerst een extra vriendin op jullie bruiloft die toevallig bruidsfotograaf is met ruim 11 jaar ervaring.

Voor jullie bruiloft meerdere (online) contact momenten waarin ik graag meedenk en advies kan geven. Bekijk meer bij mijn werkwijze. Op de dag een trouwfotograaf die niet regisseert en ingrijpt maar gewoon lekker onzichtbaar aanwezig is en de momenten vastlegt zoals ze echt zijn. 

Na de bruiloft natuurlijk spontane foto's, met zorg nabewerkt en in super hoge resolutie. Een vette teaser, een week na de bruiloft die je kan delen met je gasten. Zodra alle foto's zijn nabewerkt, krijgen je toegang tot 'n eigen online gallery waar jullie en je gasten de dag kunnen herbeleven, foto's kunnen downloaden en tot leven kunnen laten komen in museum kwaliteit prints en producten. 

Ik haat het om op de foto te gaan. Waarom zou ik jou daarvoor inhuren?

Mensen zijn getraind om "Cheese" te zeggen als er een camera aan te pas komt. Jak, not my style. Ok, we zijn geen supermodellen die dit dagelijks doen. De meeste mensen hebben er dan ook een hekel aan om op de foto te gaan omdat ze een hekel hebben aan de resultaten. Van die onnatuurlijke huiveringwekkende momenten. Al mijn klanten hebben mij verteld dat ze mij niet hebben opgemerkt op hun trouwdag. Ik word onzichtbaar. De enige keer dat je mijn camera's zult opmerken, is wanneer we groepsfoto's maken (alleen als jullie dat willen). Maar ook dan zorg ik ervoor dat deze leuk, relaxed en absoluut natuurlijk zijn. Met een minimale "cheese" -factor. 

Wanneer ontvangen we de foto's?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Binnen een week ontvang je ieder geval een vette teaser met enkele hoogpunten in je online gallery. Zie de foto's die uit de camera komen als de pizza margaritha, lekker maar nog niet af 😉 Van alle foto's (op een volledig dag, al gauw zo'n 2000-3000) maak een selectie die ik vervolgens nauwkeurig nabewerk. Hierna zijn het echte calzone's en quattro formaggi's en klaar om te uploaden naar jullie online gallery. Dit hele "bakproces" duurt ongeveer 4-6 weken. 

Hoeveel foto's ontvangen we?

Laten we beginnen met wat je niet krijgt: een paar duizend "zo-zo-middelmatige" foto's. Kwaliteit betekent voor mij een paar honderd "omg-wtf-wow-holy-shit" foto's. Minder is meer. Gemiddeld ontvangen mijn bruidsparen 500 tot 1000 afbeeldingen, afhankelijk van de aard van hun bruiloft.

FP Portfolio, Slider 3
lees de 50 beste fotografietips

Sad to see you leave

Ben je nu al uitgekeken? Check ieder geval nog mijn blog met waardevolle tips over de fotografie tijdens jullie trouwdag. 

Author picture

Trouwdatum
Checker

Vul jullie trouwdatum in en ontvang snel bericht of ik nog beschikbaar ben. Wees gerust ik zal jullie niet spammen! 

Jullie Trouwdatum
Contact Informatie