Veel gestelde vragen

Q: Hoe lang duurt het voordat de foto’s af zijn?

A: Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Twee weken na de bruiloft heb ik ieder geval jullie persoonlijke website met slideshow af. Hier zijn de hoogtepunten van jullie huwelijksdag te zien. Ongeveer na vijf weken zijn de foto’s klaar waarna het boek besteld kan worden. Binnen 8 weken hebben jullie dan alles in huis.

Q: Welke apparatuur heb je?

A: Ik gebruik hoofdzakelijk de professionele lijn van Canon en heb verschillende lenzen in bezit.
•    Canon EOS 5D Mark III
•    Canon EOS 5D Mark III
•    Canon 35mm f1.4L USM
•    Canon 50mm f1.8 II
•    Canon 100mm f2.8 IS USM
•    Canon 70-200 mm 4.0 L IS USM
•    Canon 24-70 mm 2.8 L
•    Flitser 580 ex II

Q: Heb je een back-up camera?

A: Jazeker! Ik heb 2 camera’s w.o. twee Canon 5D Mark III om mee te fotograferen. Mocht er iets mis gaan dan pakken we gewoon de andere.

Q: Wat doe je als je ziek wordt?

A: Gelukkig word ik niet zo snel ziek, maar mocht dit wel gebeuren dan kom ik alsnog. Indien er echt overmacht is, zoals een gebroken been of arm, dan heb ik een uitgebreid netwerk met “fotogenieke” collega’s.

Q: Kunnen we ook een fotosessie tijdens de huwelijksdag inplannen?

A: Alhoewel ik niet van de statieportretten ben, is het uiteraard mogelijk om met zijn drieën naar een voor jullie leuke plek te gaan voor een fotoshoot.  Je moet rekening houden met een uur (incl. reistijd) voor deze shoot.
Het maken van familieportretten duurt meestal rond de 15 minuten, afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen.

TOP

Q: Bewerk je de foto’s ook?

A: Ik corrigeer de foto’s op kleur en contrast, maar ik ga geen dingen toevoegen of weghalen uit foto’s. Ik wil dat als jullie de foto’s opnieuw zien, jullie de dag opnieuw beleven. Dit lukt niet als er allerlei effecten worden toegevoegd. Ik schiet alle foto’s in kleur en zet ze eventueel om (wanneer ik vind dat de foto nog gaver wordt )naar zwart-wit foto’s en/of vintage.

Q: Regelen wij een diner voor je?

A: Een broodje zou lekker zijn en een artiestenmaaltijd in de avond helemaal te gek.

Q: Kunnen we ook zelf een trouwalbum maken en alleen de foto’s afnemen?

A: In principe wel alleen omdat ik een complete reportage wil afleveren, komt dit pas echt tot zijn recht in een professioneel trouwalbum. De kwaliteit van de meeste consumenten fotoalbums matcht niet met de kwaliteitsfoto’s van jullie schitterende dag. Uiteraard is het een investering maar jullie zullen er zeker geen spijt van krijgen. Naast dat ik het album voor jullie kan maken, kan je ook op jullie persoonlijke website zelf een trouwalbum samenstellen. Deze is ook van zeer hoge kwaliteit (incl. de layflat pagina’s) en voldoet aan de kwaliteitseisen die een trouwalbum moet hebben. Op deze manier kunnen jullie de kosten drukken. Informeer naar de mogelijkheden.

Q: Wat voor een opleiding heb je?

A: Ik heb een opleiding gevolgd en afgerond aan de fotoacademie te Rotterdam om naast de techniek, de journalistieke reportagestijl goed onder de knie te krijgen. Daarnaast volg ik geregeld workshops en volg ik alles wat met bruidsfotografie te maken heeft, op de voet. Los van alle opleidingen is fotografie vooral “oog hebben voor het moment..”

Q: Werk je door heel Nederland?

A: Afstanden in Nederland zijn relatief dus fotografeer ik door heel Nederland. Vanaf 20 km van Naaldwijk reken ik € 0,40 per kilometer aan reiskosten. Mail mij gerust jullie trouwlocatie en we komen er vast uit.

Q: Zijn er nog andere kosten waar we rekening mee moeten houden?

A: Nee, de prijs van het pakket wat jullie kiezen staat vast en verandert niet meer na boeking. In elk pakket zitten alle nabewerkte foto’s op USB en een persoonlijke website met slideshow van de hoogtepunten van jullie dag (blijft 2 maanden na jullie bruiloft online). Optioneel kunnen jullie voor verschillende professionele trouwalbums kiezen.

Q: Kunnen we ook bij jou foto-afdrukken nabestellen?

A: Jazeker, ik bied hoogwaardige foto-afdrukken aan in bijna elk formaat. Daarnaast kan ik jullie mooiste foto voor aan de muur verzorgen. Het nieuwe “canvas” is bijvoorbeeld X-Pozer, waarbij de foto zwevend aan de muur hangt, echt schitterend en superkwaliteit!

Q: Moeten we ook een aanbetaling doen?

A: Om jullie datum definitief vast te leggen, vraag ik een aanbetaling van € 350,-. Deze verreken ik vervolgens met de eindfactuur nadat jullie het album in ontvangst genomen hebben. Bij annulering wordt de aanbetaling niet vergoed.

Q: Bied je ook Loveshoots/Pre-Weddingshoots aan?

A: Jazeker, het is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en uiteraard kunnen jullie alvast wennen aan de camera. Veelal worden deze foto’s gebruikt voor de trouwkaart of bedankkaartjes. De kosten bedragen € 199,- en is alleen te boeken i.c.m. de bruidsreportage.

Q: Kunnen we je ook boeken voor een buitenlandse bruiloft?

A: Helemaal gaaf! Ik heb al bruiloften gefotografeerd in b.v. Frankrijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Q: Is het ook mogelijk om minder dan 6 uur te boeken?

A: Ja echter alleen in het laagseizoen. In het laagseizoen is het mogelijk om minimaal 4 uur aaneengesloten fotografie (light-version) te boeken. In het hoogseizoen (april t/m september) is het minimum aantal uur fotografie 6 uur.

 

 

 

Staat je vraag er niet tussen....?