Mijn fotografie staat voor frisse, spontane & journalistieke reportages die jullie dag op een verhalende wijze origineel vastlegt.

Strakke, frisse designs van professionele trouwalbums. De mooiste manier om nog jarenlang van jullie dag te kunnen nagenieten.

Loveshoots

Om alvast te wennen aan de camera of om gewoon superverliefde spontane foto’s te hebben, is er de mogelijkheid om een loveshoot te boeken.

Digital

Bij alle pakketten kunnen jullie optioneel een digital pakket afnemen. Dit houdt in dat alle nagewerkte beelden in hoge- en lage resolutie op USB worden geleverd.

OVER I SHOOT LOVE

BRUIDSFOTOGRAFIE

Anouk Raaphorst

Hallo !

“Het fotograferen van bruiloften vind ik geweldig aangezien het garant staat voor mooie details, veel sfeer, unieke locaties en emotionele momenten. Op documentaire wijze probeer ik een zo goed mogelijk beeld te geven van jullie dag, ongedwongen en spontaan. Uiteraard zullen daar foto’s tussen zitten die jullie hebben “meegekregen” maar ook dingen die buiten het zichtveld van jullie als bruidspaar zijn gebleven”

Hartelijke groeten,

Anouk Raaphorst

Anouk Raaphorst2

OVER MIJ

FOTO ADDICT, CREATIEF, FOTOACADEMIE,

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!

Ik ben Anouk Raaphorst, 35 jaar en heb een opleiding gevolgd en afgerond aan de fotoacademie te Rotterdam om naast de techniek, de journalistieke reportagestijl goed onder de knie te krijgen. De stijl die me zo aanspreekt omdat de reportage echt een verhaal vertelt. Daarnaast volg ik geregeld workshops en volg ik alles wat met bruidsfotografie te maken heeft, op de voet. Los van alle opleidingen is fotografie vooral “oog hebben voor het moment..”

Ook zijn portretten maar vooral kinderen geweldig om te fotograferen. Zo puur en niet geënsceneerd. Dit in combinatie met een journalistieke reportagewijze geeft een goed beeld van mijn werkwijze. Toen ik mijn eerste bruiloftsreportage had afgeleverd, wist ik het zeker. Hier kan ik mijn werkwijze helemaal op los laten! En zo is ‘I shoot love’ ontstaan. Want zo voelt het op zo’n dag; de liefde, veel sfeer, mooie details en locaties, emotionele momenten.

Ongedwongen fotografeer ik wat er gebeurt, dingen die jullie zien, maar ook vooral dingen die jullie niet zien, journalistiek en weinig geënsceneerd. Bij het terugzien van de foto’s moeten jullie het ‘I Shoot Love’ gevoel weer helemaal beleven. Verder is het grootste compliment wat ik kan krijgen dat jullie en je gasten mijn aanwezigheid nauwelijks hebben gemerkt want het is tenslotte jullie dag.

Naast dat jullie mijn stijl van fotograferen moet aanspreken, is het net zo belangrijk dat we elkaar van te voren ontmoeten. Ik ben immers getuige van jullie mooiste dag.

Anouk Raaphorst

FOTOGRAAF | EIGENAARAls professioneel fotograaf ben ik lid van Canon Professional Network

I Shoot Love Bruidsfotografie

Mijn werkwijze

Ontspannen, spontaan en de liefde voelen. Dit samen vormt voor mij de ‘echte’ ‘I shoot LOVE’ foto en is de basis van mijn werkwijze. “Je was er zowat de hele dag bij, maar dat hebben we nauwelijks gemerkt”. Wanneer bruidsparen mijn werkwijze zo omschrijven, voel ik me zeer vereerd. Ik ben dan ook tijdens jullie huwelijksdag, ‘onzichtbaar’ en ‘op de achtergrond’.

Het liefst ben ik al aan het begin van jullie dag aanwezig. Het haar en make-up van de bruid en mogelijk ook de voorbereidingen van de bruidegom.

Mijn apparatuur

 • Canon EOS 5D Mark III


 • Canon EOS 5D Mark III


 • Canon EF 24-70mm F2.8L II USM


 • Canon EF 70-200mm F4.0L IS USM


 • Canon EF 35mm F1.4L USM


 • Canon EF 100mm F2.8L IS USM


 • Tokina 11-16mm F2.8 IF DX


 • Metz Flitsers 58 AF-2

WHY ME?

TROUWFOTO’S KUNNEN ECHT ANDERS !

Frisse Foto’s

Mijn foto’s kenmerken zich door frisse kleuren en contrastrijke composities. Door te werken met lichtsterke lenzen en de nabewerking krijgen jullie ook bij bewolkt weer  frisse & spontane foto’s.

Journalistiek

Ik fotografeer in journalistieke reportage stijl. Hierdoor zijn de beelden spontaan, ongedwongen en krijgen jullie een reportage die verhalend jullie dag verteld.

Digital

Bij alle pakketten kunnen jullie optioneel een digital pakket afnemen. Dit houdt in dat alle nagewerkte beelden in hoge- en lage resolutie op USB worden geleverd.

Loveshoots

Om alvast te wennen aan de camera of om gewoon superverliefde spontane foto’s te hebben, is er de mogelijkheid om een loveshoot te boeken.

Persoonlijke Webshop

Twee weken na jullie bruiloft staat er een persoonlijke pagina online met een fotoslideshow en een persoonlijk webshop waar o.a. de gasten hoogwaardige fotoproducten kunnen bestellen.

REFERENTIES

WAT ANDERE BRUIDSPAREN VINDEN..

 • Anouk heeft wat ons betreft topwerk geleverd! Ze heeft onze huwelijksdag precies in beeld gebracht zoals wij ’m beleefd hebben, zonder dat we tijdens de dag zelf hebben gemerkt dat zij zo intensief aan het werk was. Spontane en ongedwongen beelden met oog voor mensen, emoties, interactie en detail. Op het juiste moment geschoten. (meer…)

  Eelco & Femke
  Delft
 • “Wij vonden het ook erg fijn dat je er was. Je bent een gezellige dame om erbij te hebben!
  Als we nu de foto’s terug zien, hebben we bij veel foto’s echt het idee dat we je op dat moment niet gezien hebben. Dat is fijn. Het geeft aan dat je discreet bent”.
  Martin & Cisca
  Delft
 • Wij hebben Anouk Raaphorst gevonden via internet. Bij onze eerste kennismaking gesprek klikte het meteen tussen ons.
  We waren heel erg enthousiast over haar. 19 april 2013 was onze bruiloft. In ons gesprek heeft ze verteld over haar werkwijze dat ze op een onzichtbare wijze aanwezig is en dat was ook zo. We hebben zowat helemaal niet gemerkt dat Anouk aanwezig was.

  Na iets meer als een maand verder hebben we ons album binnen. We zijn hier zo blij mee. Het is echt zo mooi geworden. Er zitten foto’s bij die wij helemaal niet weten dat ze gemaakt zijn.
  We zijn echt heel blij dat Anouk van I SHOOT LOVE op onze bruiloft de foto’s heeft gemaakt. Ze is echt een aanrader!!

  Groetjes Ron en Mariëlle

  Ron & Mariëlle
  De Lier
 • Wij hebben voor Anouk gekozen omdat de site ons direct aansprak. Kleine details waar Anouk op let die later bij de foto’s prachtig tot zijn recht komen. Op een ongedwongen manier foto’s maken… eigenlijk zo dat je het niet eens in de gaten hebt. Je kunt merken dat Anouk zich in het bruidspaar verdiept. Dat begint al bij het kennismakingsgesprek. Alles goed van te voren doornemen zodat het fotowerk op de dag zelf als vanzelfsprekend verloopt. Wij zijn erg blij en tevreden met de resultaten en bevelen Anouk van hart bij u aan!

  Bruidsfotografie Westland
  Frank & Jolanda
  Naaldwijk
 • Hoera, wij zijn getrouwd! Wat hebben we genoten van de dag, het was ónze dag! Dankzij Anouk beleven we iedere keer weer de dag opnieuw. Het boek is echt schitterend geworden, we krijgen er veel complimenten over 🙂 Anouk heeft ons ook goed geadviseerd tijdens het kennismakingsgesprek. We wilden een fotoshoot maar we waren bang dat we te kort tijd daarvoor zouden hebben. We zijn even naar het park gereden daar ongeveer een half uur geweest (ging echt heel relaxed en was totaal niet gehaast) zodat onze daggasten bij ons thuis konden verzamelen. Bedankt voor alles, Anouk

  Jasper & Remi
  Den Haag
 • Anouk heeft onze bruiloft op een bijzondere manier weten vast te leggen. Ze is een groot gedeelte van de dag bij ons geweest en heeft vrijwel onzichtbaar haar werkzaamheden verricht.
  Een deel van de rapportage is gemaakt in het centrum van Den Haag en dat is zeker één van de hoogte punten van de dag geworden. De enorm grote kerstboom in de Passage, de omgeving van Maison de Bonneterie en zelfs een bezoekje aan de Apple Store…niets was te gek en op de juiste momenten heeft Anouk met haar creatieve ideeën en enthousiasme prachtige foto’s gemaakt. Ook onze ‘oudjes’ zijn op hun best vastgelegd. De foto’s zijn een fantastisch en waardevol aandenken van een waanzinnige mooie dag met onze familieleden en vrienden. We zouden Anouk zo weer vragen!

  Michael & Carmen
  Den Haag
 • Op 4 november zijn we getrouwd. We zijn blij dat onze keuze op Anouk is gevallen, haar natuurlijke manier van fotograferen sprak ons erg aan. Je hoort soms wel eens dat een fotograaf “storend” aanwezig is op je bruiloft, bij Anouk was dit absoluut niet het geval, ze voelt je wensen goed aan en springt flexibel met de situaties mee, waardoor ze voor ons zeer kostbare foto’s heeft geschoten. Dankzij haar kunnen we deze dag met veel genot herbeleven.

  Vincent & Claudette
  Delft
 • Ha Anouk,
  We vonden het echt super dat jij onze fotograaf was! Je hebt prachtige foto’s gemaakt, voor een ongedwongen sfeer gezorgd tijdens de fotoshoot, heel subtiel toch alle belangrijke momenten vastgelegd. We hebben enorm genoten van deze dag en dat komt goed terug op de foto’s. Veel dank!
  Hartelijke groeten, Bas en Jorieke

  Bruidsfotografie Buitenplaats Amerongen
  Bas & Jorieke
 • Hoi Anouk,

  Wat een supergave foto’s, en helemaal in de stijl waarvoor we juist voor jou hadden gekozen. Helemaal top. En ook leuk om te lezen dat zelfs de fotograaf zich deze dag goed heeft kunnen vermaken.

  Stefan & Lovely
  Naaldwijk
 • Tijdens onze eerste ontmoeting met Anouk voelde wij gelijk al een vertrouwde klik met haar. Ze is – net zoals zij met haar foto’s wil doorvertalen – lekker spontaan! Geen opgedrongen fotograaf die het allemaal al heeft uitgevonden, maar een nieuwsgierig persoon die samen met het bruidspaar opzoek gaat om alles uit de kan te halen en daarmee op een unieke wijze deze bijzondere dag probeert vast te leggen. Werkelijk niks is te gek! Ook de emoties probeert zij haarfijn op de lens vast te leggen wat echt hele mooie beelden oplevert. Anouk is een ervaren fotografe met als bijkomend voordeel dat je hierdoor nauwelijks in de gaten hebt dat ze heel de dag bij je in de buurt is. Na de bruiloft ging ze direct aan de slag en binnen een paar dagen waren de eerste foto’s al beschikbaar in een fotoslideshow! Het fotoboek had zij ook al snel in concept. Wij hebben gekozen voor een vintage fotoalbum met een mooie linnen kaft waarin onze namen gedrukt zijn, echt super gaaf! Voor onze ouders hadden we fotoboxen met dikke fotokaarten besteld, wat overigens echt een aanrader is!! Geen minialbum dat na verloop van tijd in de kast verdwijnt, maar stoere fotokaarten die zij overal in huis kunnen neerzetten en op z’n tijd kunnen afwisselen! We hebben hierop erge leuke reacties ontvangen! Het fotoalbum sluit echt helemaal aan op onze bruiloft. Het is uniek, een tikkeltje eigenwijs, vintage en het allerbelangrijkst: spontaan! Wij zijn dan ook meer dan tevreden over het afgeleverde werk van Anouk. Zij is misschien niet de allergoedkoopste fotografe, maar je krijgt echt waard voor je geld! Ze stelt erg hoge eisen aan zichzelf wat je ook echt terug kan zien in haar werk. Wij willen je nogmaals bedanken Anouk, het was – mede door jou – echt een topdag waar we met een grote glimlach op terug kunnen kijken! Wij hopen dat er nog maar veel mooie opdrachten voor je volgen!

  Vintage Bruiloft
  Niels & Nathalie
  Westland
 • Na met meerdere fotografen een gesprek te hebben gehad, wisten we zeker dat Anouk degene was die onze dag vast moest leggen. Haar journalistieke stijl sprak ons erg aan en we hadden direct een klik met haar. Bij Anouk geldt ‘what you see is what you get’. Zo photoshopt ze niets aan de foto’s, want dat gaat ten kosten van de kwaliteit.
  Anouk heeft onze verwachtingen zeker waargemaakt. Het begon al met de loveshoot. Deze was erg leuk en relaxt. Een maand voor onze bruiloft was het fijn om zo alvast in de ‘mood’ te komen en Anouk als fotografe te ervaren.
  Op onze bruiloft zelf was ze op een fijne manier aanwezig. De shoot werd mede dankzij haar een super leuk moment voor ons samen. Verder was ze ook juist vaak onopvallend. We zijn verbaasd hoeveel foto’s ze heeft gemaakt en dat ze op zoveel verschillende posities heeft gestaan zonder dat wij of onze gasten het door hadden.
  De foto’s zijn geweldig geworden! Ook zijn we erg blij dat we ervoor gekozen hebben om Anouk ons fotoboek te laten maken. De opmaak is strak maar toch speels geworden, precies zoals we wilden. Vooraf twijfelden we nog of we Anouk ook ’s avonds foto’s zouden laten maken, maar hier hebben we achteraf zeker geen spijt van. Deze foto’s, vooral van onze openingsdans, zijn zo gaaf geworden! Dat krijgt niet iedereen voor elkaar.
  Anouk, het was super fijn om jou als fotografe te hebben op onze bruiloft. Bedankt dat je ervoor hebt gezorgd dat we zulke mooie herinneringen hebben aan onze dag!
  Bruidsfotografie Westland
  Pieter & Lisette
  Westland

TROUWALBUMS

EIGENTIJDSE, STRAKKE & FRISSE DESIGNS

Trouwalbums

Omdat een professionele bruidsreportage het meest tot zijn recht komt in een professioneel trouwalbum, raad ik bruidsparen altijd aan dit serieus te overwegen. Natuurlijk, het is een hele investering maar je moet het wel jaren later ook nog mooi uit de kast kunnen halen. Kwaliteit is dus zeker belangrijk. Ik werk met twee type professionele trouwalbums, beide met kwaliteits-fotopapier, dikke bladzijdes en lay-flat spreads. Mijn opmaak is strak zonder tierelantijntjes (kaders, stamps etc.) De foto’s komen hierdoor echt tot zijn recht en krijgen jullie een tijdloos album.
Een album is er al vanaf €450,-

INVESTERING

beautiful memories are priceless..

Elke bruiloft is uniek! trouwen in de achtertuin of in jullie favoriete strandtent, het staat garant voor fotogenieke momenten. Ik werk met diverse pakketten gebaseerd op het aantal uren aaneengesloten fotografie inclusief een trouwalbum.

Er is al een complete reportage met trouwalbum vanaf

€ 1.250,-.

VRAAG & ANTWOORD

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat de foto's af zijn?

Uiteraard werk ik keihard om zo snel mogelijk de foto’s af te hebben. Twee weken na de bruiloft heb ik ieder geval jullie persoonlijke website met slideshow af. Hier zijn de hoogtepunten van jullie huwelijksdag te zien. Ongeveer na vijf weken zijn de foto’s klaar waarna het boek besteld kan worden. Binnen 8 weken hebben jullie dan alles in huis.

Welke apparatuur heb je?

Ik gebruik hoofdzakelijk de professionele lijn van Canon en heb verschillende lenzen in bezit.
•    Canon EOS 5D Mark III
•    Canon EOS 5D Mark II
•    Canon 35mm f1.4L USM
•    Canon 50mm f1.8 II
•    Tokina 11-16 mm 2.8
•    Canon 70-200 mm 4.0 L IS USM
•    Canon 24-70 mm 2.8 L USM II
•    Canon 100 mm 1.4 L USM II
•    Flitsers 580 ex II

Heb je een back-up camera?

Jazeker! Ik heb 2 camera’s, twee Canon 5D Mark III om mee te fotograferen. Mocht er iets mis gaan dan pakken we gewoon de andere.

Wat doe je als je ziek wordt?

Gelukkig word ik niet zo snel ziek, maar mocht dit wel gebeuren dan kom ik alsnog. Indien er echt overmacht is, zoals een gebroken been of arm, dan heb ik een uitgebreid netwerk met “fotogenieke” collega’s.

Kunnen we ook een fotosessie tijdens de huwelijksdag inplannen?

Alhoewel ik niet van de statieportretten ben, is het uiteraard mogelijk om met zijn drieën naar een voor jullie leuke plek te gaan voor een fotoshoot.  Je moet rekening houden met een uur (incl. reistijd) voor deze shoot.
Het maken van familieportretten duurt meestal rond de 15 minuten, afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen.

Bewerk je de foto’s ook?

Ik corrigeer de foto’s op kleur en contrast, maar ik ga geen dingen toevoegen of weghalen uit foto’s. Ik wil dat als jullie de foto’s opnieuw zien, jullie de dag opnieuw beleven. Dit lukt niet als er allerlei effecten worden toegevoegd. Ik schiet alle foto’s in kleur en zet ze eventueel om (wanneer ik vind dat de foto nog gaver wordt )naar zwart-wit foto’s en/of vintage.

Regelen wij een diner voor je?

Een broodje zou lekker zijn en een artiestenmaaltijd in de avond helemaal te gek.

Kunnen we ook zelf een trouwalbum maken en alleen de foto’s afnemen?

In principe wel alleen omdat ik een complete reportage wil afleveren, komt dit pas echt tot zijn recht in een professioneel trouwalbum. De kwaliteit van de meeste consumenten fotoalbums matcht niet met de kwaliteitsfoto’s van jullie schitterende dag. Uiteraard is het een investering maar jullie zullen er zeker geen spijt van krijgen.

Wat voor een opleiding heb je?

Ik heb een opleiding gevolgd en afgerond aan de fotoacademie te Rotterdam om naast de techniek, de journalistieke reportagestijl goed onder de knie te krijgen. Daarnaast volg ik geregeld workshops en volg ik alles wat met bruidsfotografie te maken heeft, op de voet. Los van alle opleidingen is fotografie vooral “oog hebben voor het moment..”

Werk je door heel Nederland?

Ja, en zelfs daarbuiten;-) Afstanden in Nederland zijn relatief. Vanaf 20 km van Naaldwijk reken ik € 0,30 per kilometer aan reiskosten. Mail mij gerust jullie trouwlocatie en we komen er vast uit.

Zijn er nog andere kosten waar we rekening mee moeten houden?

De prijs van het pakket wat jullie kiezen staat vast en veranderd niet meer na boeking. In elk pakket zit een persoonlijke website met slideshow van de hoogtepunten van jullie dag (blijft 2 maanden na jullie bruiloft online). Optioneel kunnen jullie voor een upgrade verschillende professionele trouwalbums kiezen en alle nabewerkte beelden op USB.

Kunnen we ook bij jou foto-afdrukken nabestellen?

Jazeker, ik bied hoogwaardige foto-afdrukken aan in bijna elk formaat. Daarnaast kan ik jullie mooiste foto voor aan de muur verzorgen. Het nieuwe “canvas” is bijvoorbeeld X-Pozer, waarbij de foto zwevend aan de muur hangt, echt schitterend en superkwaliteit!

Moeten we een aanbetaling doen?

Om jullie datum definitief vast te leggen, vraag ik een aanbetaling van € 350,-. Deze verreken ik vervolgens met de eindfactuur. Bij annulering wordt de aanbetaling niet vergoed.

Bied je ook Loveshoots/Pre-Weddingshoots aan?

Jazeker, het is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen en uiteraard kunnen jullie alvast wennen aan de camera. Veelal worden deze foto’s gebruikt voor de trouwkaart of bedankkaartjes. De kosten bedragen € 199,- en is alleen te boeken i.c.m. de bruidsreportage.

Kunnen we je ook boeken voor een buitenlandse bruiloft?

Helemaal gaaf! Ik heb al bruiloften gefotografeerd in b.v. Frankrijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Is het ook mogelijk om minder dan 6 uur te boeken?

Ja echter alleen in het laagseizoen. In het laagseizoen is het mogelijk om minimaal 4 uur aaneengesloten fotografie te boeken. In het hoogseizoen (april t/m september) is het minimum aantal uur fotografie 6 uur.

Staat jullie vraag er niet tussen? Geen probleem stel hem hier en ik mail jullie spoedig terug.

 BLOG

RECENT NEWS & EVENTS

CONTACT

GET IN TOUCH WITH ME

Address:

Westland | Zuid-Holland

Phone numbers:

06 42 15 35 66

Beschikbaarheid:

Hoog Seizoen:

APR – MEI – JUN – JUL – AUG – SEPT

Laag Seizoen:

JAN – FEB – MRT – OKT – NOV – DEC

Social links:

Enthousiast geworden over mijn werkwijze en fotografie-stijl? Neem dan contact met me op en dan plan ik graag een vrijblijvende afspraak in. We bespreken dan jullie trouwdag en ik neem portfolio en voorbeeld trouwalbums mee zodat je precies ziet wat jullie kunnen verwachten.

Hartelijke groet,

Anouk Raaphorst

I Shoot Love Bruidsfotografie

Verzend Bericht

Ik fotograaf vanuit het Westland door héél Nederland